| Szerző: Sánta Zoltán

Az esküvők Oscarja

Hungarian Wedding Awards (Fotó: Kondella Misi Photography)

Ha az ember bulvársajtót olvas, igencsak megoszlanak a vélemények a házasságról. Az újságírás alap tézise: good new is no news (a jó hír nem hír)! Az olvasók ki vannak éhezve a negatív hírekre, a botrányos válásokra, a nagy megcsalásokra és megcsalatásokra, szétköltözésekre, de a szkeptikus véleményeket szociológiai vizsgálatok is alátámasztják. Az éremnek azonban van egy másik oldala is: főúri házasságkötéseket leszámítva talán soha korábban nem szerveztek a maiakhoz fogható esküvőket. Ezek szervezése szinte önálló szakmává vált.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az esküvőrendezőknek immáron itthon is van Oscar-díja. A Hungarian Wedding Award díjat 2016 végén immáron ötödik alkalommal ítélték oda. Helyszíne a Gödöllői Királyi Kastély - valóban méltó környezet egy ilyen eseményhez. Meg máshoz is, hiszen számtalan fontos rendezvény kulisszájául szolgált már az elmúlt években. Büszkeséggel és jó érzéssel tölti el az embert, hogy az Akadémia Catering stábja meglehetősen otthonosan mozog a sokat látott ódon falak között. Talán az Európai Unió soros elnöksége idején, 2011-ben kötöttünk örök barátságot a helyszínnel.

 

(Fotó: Kondella Misi Photography)

 

De minden sokkal régebben kezdődött. Az Akadémia Catering csapata már jó néhány esküvő megszervezésén túl volt, amikor egy szeptemberi napon 2004-ben a Szent István bazilikában kelt egybe ifj. Carlo Ponti és Mészáros Andrea. Hogy egy olasz ifjú és egy magyar lány házasságot köt, még nem biztos, hogy elérné sokak ingerküszöbét, de ha a talján fiú történetesen Sophia Loren világsztár olasz filmcsillag fia, és a násznép tagja például Giorgio Armani és családja is, nos, már érdekesebbé teszi az eseményt. A Maserati-kocsisor az esküvő után a magyar Tudományos Akadémia -akkor még Rooselvelt téri- székháza elé gördült be az esküvői vacsorához. Ennél jobb ajánlólevél nem kell egy rendezvényszervező cégnek, jól gondoljuk, ugye? Az azóta eltelt közel másfél évtized alatt nemigen kerülte el figyelmünket egyetlen valamirevaló esküvői helyszín sem, a személyiségi jogok miatt azonban megkíméljük a kedves olvasót jeles megbízóink -művészek, közéleti személyiségek, politikusok vagy egyszerű polgárok- nevének említésétől.

 

Nem hátrány, ha egy stáb a legextrémebb helyzetekre is fel van készülve, mert egy esküvő kapcsán bármi előfordulhat. Ezt csak egy nagyon összeszokott, megbízható háttérrel rendelkező csapat tudja kezelni. Több ezer rendezvény van a hátunk mögött, a pár fős vacsorától a több száz vendéget mozgató “sátoros ünnepig”. Sűrű napjaikon reggeltől estig talpon vagyunk, akár öt-hat különböző helyszínen is.

 

Egy esküvő megszervezése a profizmus mellett azonban intimitást is kíván. Az első pillanattól kezdve személyre szólóan -és megrendelőinkkel együtt- dolgozzuk ki az esemény minden apró részletét, legyen az csak egy ceremónia utáni koccintás vagy egy addig soha nem látott, izgalmas ebéd vagy vacsora. A szabály nálunk is érvényes: a lehetetlent azonnal teljesítjük, a csodákhoz picit több idő kell. Az esküvőhöz több kell, mint egy fényes papírra nyomtatott prospektus: a jó hír szájról szájra terjed. Régi szólás a szolgáltatás-iparban: ha elégedett velünk, mondja el másnak, a valami gondja akadt, szóljon nekünk.

 

2016. november 18-án Wedding Oscar Night  volt a gödöllői Grassalkovich-kastélyban. Az Akadémia Catering is hivatalos volt: bekerültünk a szakma javaslata alapján az első háromba. Ha a vevő, a megrendelő elégedett, örömmel tölt el bennünket, ez fantasztikus visszajelzés, de ha munkánkat a szakma is díjazza, különösen is, hogy sok az eszkimó és kevés a fóka, az külön büszkeség. Nos, ezúttal nem nekünk kedvezett a szerencse. Mi azonban szívesen írjuk ajánlatainkra, tüntetjük fel internetes oldalunkon, hogy a Hungarian Wedding Award “top 3” között tudhatjuk magunkat. Figyelem barátaink: lesz ez még jobb is!


Forrás: Akadémia CateringBLOG


Eventrend G nyilatkozat

Minden idők legnehezebb időszakát éli a turizmus, a vendéglátás és a rendezvénypiac.

Holdfény, avagy a “ház” száraz tokaji bora

A tiszta égbolton megjelenő keskeny sarló-forma, a narancsosan izzó telehold a tengerparton, a felhőfoszlányok közé rejtőző ezüstös fény éppúgy megihlette Csontváryt, mint Debussyt vagy Beethovent. A csillagok, a Hold, a Nap fontos szerepet játszottak ősidők óta a parasztember életében, nem véletlen tehát, hogy a Villányi borvidéken találunk pl. Csillagvölgyet, míg Mádon, a Tokaji borvidék talán legfontosabb településén Holdvölgyet. Ezek emblematikus dűlők, s nevüket szinte mindig kölcsönzik borászatoknak is.

Elképesztő luxus - egy lista a legdrágább és legexkluzívabb rendezvényekről!

  Kíváncsiak voltunk, hogy milyen exkluzív körülmények kellenek egy elképesztő bulihoz – erre az eredményre azonban mi sem számítottunk, összegyűjöttük a 10 legdrágább és legexkluzívabb rendezvényt, amelyet valaha rendeztek!New York Café TripAdvisor