Akadémia Klub rendezvényhelyszín

Akadémia Klub rendezvényhelyszín

1051 BUDAPEST, SZÉCHENYI ISTVÁN TÉR 9.

 

A Magyar Tudományos Akadémia Székháza, Fsz.

 

Dunai panoráma szerelmeseinek ajánljuk az Akadémia Klub rendezvénytermei által biztosított patinás környezetet, ami a Magyar Tudomány Akadémia Széchenyi István téri székházában található. Az exkluzív, zártkörű étterem és az Akadémia Klub rendezvénytermei az Akadémia Székház, vagyis a Tudomány Házának szellemiségéhez méltó eseményeknek adhatnak otthont. A rendezvények az Akadémia Klub Egyesület jóváhagyásával, a házirend betartása mellett valósulnak meg.

 

 

VÖRÖSMARTY-TEREM

A Vörösmarty-terem – egykori Könyvtárterem – kitűnő helyszíne lehet kötetlen beszélgetéseknek, sajtótájékoztatóknak vagy akár exkluzív fogadásoknak.

A terem befogadóképessége:

 

KODÁLY-TEREM

A Kodály-teremben – egykori Zeneteremben – szinte minden belső elrendezés megvalósítható, legyen szó akár előadásokról, állófogadásokról vagy díszvacsorákról.

A Vörösmarty-terem és a Kodály-terem közvetlenül egymás mellett helyezkednek el, és egymásba járhatóak. Egyedi elbírálás mellett a két terem együttes igénybevétele is lehetséges hétvégi rendezvények, illetve külön engedély esetén.

A terem befogadóképessége:

 

 

 

 

KRÚDY-TEREM

A Krúdy-terem 2008-ban került felújításra. A 19. századi feljegyzésekből kiderül, hogy hosszú ideig az Akadémia bortáraként működött. Kialakításakor a kötetlen helyszín megőrzése volt a cél.

A terem befogadóképessége:


címkék: Akadémia KlubBLOG


Eventrend G nyilatkozat

Minden idők legnehezebb időszakát éli a turizmus, a vendéglátás és a rendezvénypiac.

Holdfény, avagy a “ház” száraz tokaji bora

A tiszta égbolton megjelenő keskeny sarló-forma, a narancsosan izzó telehold a tengerparton, a felhőfoszlányok közé rejtőző ezüstös fény éppúgy megihlette Csontváryt, mint Debussyt vagy Beethovent. A csillagok, a Hold, a Nap fontos szerepet játszottak ősidők óta a parasztember életében, nem véletlen tehát, hogy a Villányi borvidéken találunk pl. Csillagvölgyet, míg Mádon, a Tokaji borvidék talán legfontosabb településén Holdvölgyet. Ezek emblematikus dűlők, s nevüket szinte mindig kölcsönzik borászatoknak is.

Hungarian Wedding Awards (Fotó: Kondella Misi Photography)

Ha az ember bulvársajtót olvas, igencsak megoszlanak a vélemények a házasságról. Az újságírás alap tézise: good new is no news (a jó hír nem hír)! Az olvasók ki vannak éhezve a negatív hírekre, a botrányos válásokra, a nagy megcsalásokra és megcsalatásokra, szétköltözésekre, de a szkeptikus véleményeket szociológiai vizsgálatok is alátámasztják. Az éremnek azonban van egy másik oldala is: főúri házasságkötéseket leszámítva talán soha korábban nem szerveztek a maiakhoz fogható esküvőket. Ezek szervezése szinte önálló szakmává vált.New York Café TripAdvisor