Farsangi bál Budapesten

Farsangi bál Budapesten

Farsangi bál Budapesten és környékén

A karácsony és szilveszter után a következő fontos esemény, amelyet várni lehet, amelyre nem árt elkezdeni időben a felkészülést, az a farsang időszaka. Szerencsére profi csapatunk ebben is segítségére lesz!

 

A farsangi bál hagyománya

A farsang a vízkereszttől a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik, és gazdag néphagyományokra épül.

A farsang csúcspontja „a farsang farka”, amely a farsangvasárnaptól húshagyókeddig tartó utolsó három nap, ami nagy mulatságok közepette, valójában télbúcsúztató is. Számos városban ekkor rendezik meg a híres karnevált, Magyarországon pedig a farsang legnevezetesebb eseményét, a mohácsi busójárást.

 

A farsangi bál eredete

A farsang továbbá a párválasztás időszaka volt, egyben esküvői szezon, mivel a húsvéti böjt időszakában már tilos volt esküvőt tartani. A falvakban a legények szervezték a bálokat, a lányok pedig virágot adtak a kiszemelt legénynek, aki azt a farsang végén a kalapjára tűzte. A báli szezon és táncmulatság lényege tulajdonképpen az eljegyzés volt.

 

Farsangi bál Budapesten az Akadémia Catering szervezésében

Önnek is kedve támadt is egy télbúcsúztató farsangi bálhoz? Szívesen öltözne jelmezekbe egy vidám, hagyományőrző ünnepségen? Akkor a legjobb helyen jár, csapatunk ugyanis ezt is magas színvonalon tudja garantálni. Legyen szó a helyszínről, a dekorációról, a felszolgált ételekről és italokról, ötletekről a jő hangulathoz – mi mindenben segítünk!

 

Kérjen személyre szabott ajánlatot budapesti farsangi bál szervezéséhez ide kattintva, kollégáink mindent megtesznek majd elégedettségéért!


címkék: Akadémia Catering, Exkluzív rendezvényszervezésBLOG


Eventrend G nyilatkozat

Minden idők legnehezebb időszakát éli a turizmus, a vendéglátás és a rendezvénypiac.

Holdfény, avagy a “ház” száraz tokaji bora

A tiszta égbolton megjelenő keskeny sarló-forma, a narancsosan izzó telehold a tengerparton, a felhőfoszlányok közé rejtőző ezüstös fény éppúgy megihlette Csontváryt, mint Debussyt vagy Beethovent. A csillagok, a Hold, a Nap fontos szerepet játszottak ősidők óta a parasztember életében, nem véletlen tehát, hogy a Villányi borvidéken találunk pl. Csillagvölgyet, míg Mádon, a Tokaji borvidék talán legfontosabb településén Holdvölgyet. Ezek emblematikus dűlők, s nevüket szinte mindig kölcsönzik borászatoknak is.

Hungarian Wedding Awards (Fotó: Kondella Misi Photography)

Ha az ember bulvársajtót olvas, igencsak megoszlanak a vélemények a házasságról. Az újságírás alap tézise: good new is no news (a jó hír nem hír)! Az olvasók ki vannak éhezve a negatív hírekre, a botrányos válásokra, a nagy megcsalásokra és megcsalatásokra, szétköltözésekre, de a szkeptikus véleményeket szociológiai vizsgálatok is alátámasztják. Az éremnek azonban van egy másik oldala is: főúri házasságkötéseket leszámítva talán soha korábban nem szerveztek a maiakhoz fogható esküvőket. Ezek szervezése szinte önálló szakmává vált.New York Café TripAdvisor