| Szerző: Akadémia Catering

Bemutatkozik az Akadémia Catering séfje, Bencze Gergő

Bemutatkozik az Akadémia Catering séfje

Séfünk, Bencze Gergő Szatmárnémetiben született. Pályafutása azután indult be, hogy 2005 nyarán Budapestre költözött. Az Akadémia Klub és Akadémia Catering konyháját 2011 januárja óta vezeti.

 

 

 

 

 

 

 

 Séfünk, Bencze Gergő Szatmárnémetiben született. Pályafutása azután indult be, hogy 2005 nyarán Budapestre költözött. 2007-től itt, a fővárosban először konyhafőnök-helyettes lett az Emporio Étteremben, majd a Váci utcai Verne Étteremben már konyhafőnöknek nevezték ki. Gergőnek az évek során lehetősége volt a vendéglátás több területén is kipróbálnia magát, ennek köszönhetően a házias, egyszerű, illetve a legmodernebb technológiát alkalmazó konyhákban egyaránt feltalálja magát.

 

Eddigi tapasztalatait kamatoztatva az Akadémia Klub és az Akadémia Catering konyháját 2011 januárja óta vezeti. Ez alatt az idő alatt, Ő és csapata töretlenül fejlődik a tökéletes egyszerűség és a legmodernebb konyhatechnológia alkalmazásának útján. Vezetésével a konyhán dolgozó 14 fős csapat évente közel 600 rendezvény ellátását végzi, melyeken évente több ezer elégedett vendég fordul meg. Kiemelt feladata volt a 2011-es magyar EU Elnökséghez kapcsolódó rendezvények kiszolgálása a Gödöllői Királyi Kastélyban lebonyolított konferenciákon, illetve a Magyar Nemzeti Galériában és a Szépművészeti Múzeumban rendezett gálavacsorákon, melyet nagy sikerrel hajtottak végre, tovább öregbítve a magyar gasztronómia hírnevét. Mindennapi munkáját éppúgy jellemzi a hagyományos magyar ízek tisztelete, mint a legújabb nemzetközi irányzatok követése. Ételeinek titka a minőségi alapanyagok felkutatásában, azok újszerű felhasználásában és modern technológiával történő elkészítésében rejlik.

 

Specialitása – többek között – a kacsamáj terrine csipkebogyó chutney-val és a szarvashátszín cukkínis lapcsánkán, konfitált erdei gombákkal, melyeket kifogástalan eleganciával, letisztult igényességgel, és korszerű formában tálalja vendégei számára.








BLOG


Eventrend G nyilatkozat

Minden idők legnehezebb időszakát éli a turizmus, a vendéglátás és a rendezvénypiac.

Holdfény, avagy a “ház” száraz tokaji bora

A tiszta égbolton megjelenő keskeny sarló-forma, a narancsosan izzó telehold a tengerparton, a felhőfoszlányok közé rejtőző ezüstös fény éppúgy megihlette Csontváryt, mint Debussyt vagy Beethovent. A csillagok, a Hold, a Nap fontos szerepet játszottak ősidők óta a parasztember életében, nem véletlen tehát, hogy a Villányi borvidéken találunk pl. Csillagvölgyet, míg Mádon, a Tokaji borvidék talán legfontosabb településén Holdvölgyet. Ezek emblematikus dűlők, s nevüket szinte mindig kölcsönzik borászatoknak is.

Hungarian Wedding Awards (Fotó: Kondella Misi Photography)

Ha az ember bulvársajtót olvas, igencsak megoszlanak a vélemények a házasságról. Az újságírás alap tézise: good new is no news (a jó hír nem hír)! Az olvasók ki vannak éhezve a negatív hírekre, a botrányos válásokra, a nagy megcsalásokra és megcsalatásokra, szétköltözésekre, de a szkeptikus véleményeket szociológiai vizsgálatok is alátámasztják. Az éremnek azonban van egy másik oldala is: főúri házasságkötéseket leszámítva talán soha korábban nem szerveztek a maiakhoz fogható esküvőket. Ezek szervezése szinte önálló szakmává vált.



New York Café TripAdvisor