Az Akadémia Klub séfjének új ünnepi receptje az Akadémia Cateringtől
SZEZONÁLIS RECEPTAJÁNLATUNK
Halászlé batyuval
Hozzávalók a halászléhez:
Tisztított keszeg 1kg
Tisztított ponty 2kg
Ponty tej,ikra 0,1kg
Vörös hagyma 0,6 kg
Zöld paprika 0,3 kg
Paradicsom 1db
Só,bors,őrölt piros paprika
Hozzávalók a batyuhoz:
Tojás 1 db
Liszt 0,1 kg
Olaj 0,01L
Só
A halászlé elkészítése:
Hideg vízben az összes megmosott,összedarabolt hozzávalót forrni tesszük a sóval és borssal ízesítjük. Miután felforrt körülbelül 1,5-2 óra alatt közepes lángon főzzük. Ezután passzírozzuk. A levet újra felforraljuk paprikázzuk,ezzel el is készült a halászlé.
A batyu elkészítése:
A lisztet az egész tojással kevés sóval és zsiradékkal összegyúrjuk,30 percet hűtőbe pihentetjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk majd kerek 10 cm lapokat szúrunk ki belőle,közepére helyezzük a teás kanálnyi hal belsőséget enyhén megsózzuk a töltelék mentén tojással körbekenjük majd batyut formázunk belőle,forrásban lévő sós vízben 6 perc alatt készre főzzük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!