| Szerző: Akadémia Catering

Ünnepi halleves recept: Halászlé batyuval

Az Akadémia Catering ünnepi receptje: Halászlé batyuval

Az Akadémia Klub séfjének új ünnepi receptje az Akadémia Cateringtől

SZEZONÁLIS RECEPTAJÁNLATUNK

 

Halászlé batyuval

 

Hozzávalók a halászléhez:

Tisztított  keszeg 1kg

Tisztított  ponty 2kg

Ponty tej,ikra 0,1kg

Vörös hagyma 0,6 kg

Zöld paprika 0,3 kg

Paradicsom 1db 

Só,bors,őrölt piros paprika

 

Hozzávalók a batyuhoz:

Tojás 1 db

Liszt 0,1 kg

Olaj 0,01L

 

A halászlé elkészítése:

 

Hideg vízben az összes megmosott,összedarabolt hozzávalót forrni tesszük  a sóval és borssal ízesítjük. Miután felforrt körülbelül 1,5-2 óra alatt közepes lángon főzzük. Ezután passzírozzuk. A levet újra felforraljuk paprikázzuk,ezzel el is készült a halászlé.

 

A batyu elkészítése:

 

A lisztet az egész tojással kevés sóval és zsiradékkal összegyúrjuk,30 percet hűtőbe pihentetjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk majd kerek 10 cm lapokat szúrunk ki belőle,közepére helyezzük a teás kanálnyi hal belsőséget enyhén megsózzuk a töltelék mentén tojással körbekenjük majd batyut formázunk belőle,forrásban lévő sós vízben 6 perc alatt készre főzzük.

 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!








BLOG


Eventrend G nyilatkozat

Minden idők legnehezebb időszakát éli a turizmus, a vendéglátás és a rendezvénypiac.

Holdfény, avagy a “ház” száraz tokaji bora

A tiszta égbolton megjelenő keskeny sarló-forma, a narancsosan izzó telehold a tengerparton, a felhőfoszlányok közé rejtőző ezüstös fény éppúgy megihlette Csontváryt, mint Debussyt vagy Beethovent. A csillagok, a Hold, a Nap fontos szerepet játszottak ősidők óta a parasztember életében, nem véletlen tehát, hogy a Villányi borvidéken találunk pl. Csillagvölgyet, míg Mádon, a Tokaji borvidék talán legfontosabb településén Holdvölgyet. Ezek emblematikus dűlők, s nevüket szinte mindig kölcsönzik borászatoknak is.

Hungarian Wedding Awards (Fotó: Kondella Misi Photography)

Ha az ember bulvársajtót olvas, igencsak megoszlanak a vélemények a házasságról. Az újságírás alap tézise: good new is no news (a jó hír nem hír)! Az olvasók ki vannak éhezve a negatív hírekre, a botrányos válásokra, a nagy megcsalásokra és megcsalatásokra, szétköltözésekre, de a szkeptikus véleményeket szociológiai vizsgálatok is alátámasztják. Az éremnek azonban van egy másik oldala is: főúri házasságkötéseket leszámítva talán soha korábban nem szerveztek a maiakhoz fogható esküvőket. Ezek szervezése szinte önálló szakmává vált.



New York Café TripAdvisor