| Szerző: Akadémia Catering

Minden idők 10 legexkluzívabb és legdrágább rendezvénye

Elképesztő luxus - egy lista a legdrágább és legexkluzívabb rendezvényekről!

 

3. Abu Dhabi koronahercegének esküvője - 45 millió dollár

 

Ha mindent figyelembe veszünk, ez minden idők egyik legköltségesebb esküvője. A 45 millió dolláros számlát figyelembe véve ne feledkezzünk meg arról, hogy ez az esküvő 1981-ben volt, így az inflációt számítva ez talán a valaha rendezett legdrágább party volt, hiszen manapság ez az összeg közel 100 millió dollárnak felel meg. Az esemény egy direkt erre a napra épített, több mint 20.000 vendéget befogadó épületben került megrendezésre. Abu Dhabi minden egyes kis zugában a párt ünnepelték aznap, a menyasszony ajándékai között 20 teve is szerepelt, amelyek több kilónyi gyémánttal és ékszerekkel voltak megpakolva.

 

 

2. Lakshmi Mittal lányának esküvője - 60 millió dollár

 

Lakshmi Mittal vagyona közel 16 billióra rúg, így amikor a lánya esküvőjéről volt szó, természetesen nem sajnált semmi pénzt arra, hogy tökéletes legyen. A meghívók ezüstből készültek, és több mint 20 oldalból álltak! Minden vendéget Párizsban szállásoltak el a luxusszállodák egyikében, a ceremóniát pedig nem máshol tartották, mint a Versailles-i kastélyban. Ha ez még nem lenne elegendő a luxusból, csupán a felszolgált borok összesen 1,5 millió dollárba kerültek, késő este pedig elképesztő módon az Eiffel torony tetejéről lőtték fel a lenyűgöző tűzijátékot.

 

 

1. Vilmos herceg és Kate Middleton esküvője - 70 millió dollár

 

Valószínűleg elhanyagolható azok száma, akik nem hallottak erről a világraszóló esküvőről. A költségek szinte fele biztonsági intézkedésekre lett fordítva, ezen kívül több millió virágról, és az egy millió dolláros menyasszonyi ruháról is említést kell tennünk, amit Diana hercegnő is viselt. A világ egyik legpazarabb esküvőjeként valószínűleg évtizedek múlva is emlegetni fogják ezt a napot.

 
BLOG


Eventrend G nyilatkozat

Minden idők legnehezebb időszakát éli a turizmus, a vendéglátás és a rendezvénypiac.

Holdfény, avagy a “ház” száraz tokaji bora

A tiszta égbolton megjelenő keskeny sarló-forma, a narancsosan izzó telehold a tengerparton, a felhőfoszlányok közé rejtőző ezüstös fény éppúgy megihlette Csontváryt, mint Debussyt vagy Beethovent. A csillagok, a Hold, a Nap fontos szerepet játszottak ősidők óta a parasztember életében, nem véletlen tehát, hogy a Villányi borvidéken találunk pl. Csillagvölgyet, míg Mádon, a Tokaji borvidék talán legfontosabb településén Holdvölgyet. Ezek emblematikus dűlők, s nevüket szinte mindig kölcsönzik borászatoknak is.

Hungarian Wedding Awards (Fotó: Kondella Misi Photography)

Ha az ember bulvársajtót olvas, igencsak megoszlanak a vélemények a házasságról. Az újságírás alap tézise: good new is no news (a jó hír nem hír)! Az olvasók ki vannak éhezve a negatív hírekre, a botrányos válásokra, a nagy megcsalásokra és megcsalatásokra, szétköltözésekre, de a szkeptikus véleményeket szociológiai vizsgálatok is alátámasztják. Az éremnek azonban van egy másik oldala is: főúri házasságkötéseket leszámítva talán soha korábban nem szerveztek a maiakhoz fogható esküvőket. Ezek szervezése szinte önálló szakmává vált.New York Café TripAdvisor