| Szerző: Akadémia Catering

2017 legnagyobb gasztronómiai trendjei

Ismerje meg 2017 legnagyobb gasztronómiai trendjeit!

 

Most, hogy átléptünk a 2017-es évbe, ideje egy pillantást vetni arra, hogy milyen gasztronómiai irányzatokkal találkozhatunk ebben az évben, hiszen valljuk be – mindannyian szeretünk új ízélményekkel gazdagodni. A trendek jönnek és mennek, de a következőkben felsoroltak bizonyára szerepelnek majd a 2017-es étlapokon. 

2017 legnagyobb gasztronómiai trendjei

 

Virtuális éttermek

 

Az utóbbi évek során egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a házhozszállítást is vállaló éttermek, 2017-ben pedig ez a szám még inkább megnő majd. Mi is lenne kényelmesebb annál, mint amikor a kanapén fogyaszthatjuk el a vacsoránkat, ráadásul már szinte bármilyen típusú étel közül választhatunk, a legtöbb étterem kínál cukormentes, tejmentes, gluténmentes, vegetáriánus fogásokat is.

 

Húshelyettesítők

 

A 2016-os év egyik legnagyobb szenzációja a „véres” vegán burger volt, és ez a vonal a jövő évben még inkább előtérbe kerül majd! Olyan vegetáriánus és vegán ételek kerülnek majd az étlapokra, amelyek még a hússal készült fogásokat is lekörözik majd ízhatásban, ráadásul egészségesek, a környezetre nézve is jobbak, és az állatoknak sem esik bántódásuk – ezen elveket egyébként egyre több vállalat követi világszerte. Egy próbát mindféleképpen megér! 
BLOG


Eventrend G nyilatkozat

Minden idők legnehezebb időszakát éli a turizmus, a vendéglátás és a rendezvénypiac.

Holdfény, avagy a “ház” száraz tokaji bora

A tiszta égbolton megjelenő keskeny sarló-forma, a narancsosan izzó telehold a tengerparton, a felhőfoszlányok közé rejtőző ezüstös fény éppúgy megihlette Csontváryt, mint Debussyt vagy Beethovent. A csillagok, a Hold, a Nap fontos szerepet játszottak ősidők óta a parasztember életében, nem véletlen tehát, hogy a Villányi borvidéken találunk pl. Csillagvölgyet, míg Mádon, a Tokaji borvidék talán legfontosabb településén Holdvölgyet. Ezek emblematikus dűlők, s nevüket szinte mindig kölcsönzik borászatoknak is.

Hungarian Wedding Awards (Fotó: Kondella Misi Photography)

Ha az ember bulvársajtót olvas, igencsak megoszlanak a vélemények a házasságról. Az újságírás alap tézise: good new is no news (a jó hír nem hír)! Az olvasók ki vannak éhezve a negatív hírekre, a botrányos válásokra, a nagy megcsalásokra és megcsalatásokra, szétköltözésekre, de a szkeptikus véleményeket szociológiai vizsgálatok is alátámasztják. Az éremnek azonban van egy másik oldala is: főúri házasságkötéseket leszámítva talán soha korábban nem szerveztek a maiakhoz fogható esküvőket. Ezek szervezése szinte önálló szakmává vált.New York Café TripAdvisor