Tálak
Szintén a ramennek köszönhető, hogy a 2017-es évben az eddiginél is több hely kínálatában találkozhatunk ezekkel a bőséges, minden jóval telepakolt tálakkal. Ez egyrészt a vendégeknek kedvez, mert egy ételben szinte mindent megkapnak, amire szükségük van, másrészt az ételek készítői is könnyebb helyzetben lesznek, hiszen nem kell annyira precízen odafigyelni a tálalásra.
Tengeri alga
A ramen levesek növekvő popularitása következtében valószínűleg egyre több olyan étellel találkozhatunk majd, amely ezt a szuper egészséges hozzávalót tartalmazza. Valójában a tengeri „zöldségek” általában közismertté kezdenek válni, főleg az egészségipar használja őket előszeretettel, de rengeteg étel összetevői közt is szerepelnek majd.
Erős, de édes
Nem az a lényeg, hogy minél erősebb legyen. 2017 a csípős-édes ételek éve lesz, ez ugyanis egy igazán élvezetes kombináció különböző erősségi fokozatokkal. Gondolhatunk itt olyan különlegességekre, mint a csípős csirkeszárnyak juharsziruppal, vagy a jalapenos-mézes görögdinnye előételként, a chilis brownieról nem is beszélve.