| Szerző: Akadémia Catering

Karácsonyi szokások a világ különböző országaiból

Ki hogyan ünnepli a karácsonyt a világban - érdekes hagyományok a világ különböző országaiból!

Szinte azt mondhatjuk: ahány ország, annyi szokás, és ez természetesen a karácsonyi időszakban sincs másképp. Ez az év legfontosabb ünnepe a legtöbb nép számára, de  mód, ahogyan ezt kifejezik, ahogyan készülődnek az ünnepekre, az már merőben eltér. néhányat.

Karácsonyi szokások a világ különböző országaiból

 

Nem is gondolnánk, de valójában a karácsony csak a 19. század környékén vált az első számú európai keresztény ünneppé, habár rengeteg nem keresztény család is ünnepli valamilyen formában, hiszen sokaknak az együtt töltött meghitt percekről a készülődésről, ajándékozásról, finom ételekről szól a szeretet ünnepe. Világszerte a legkülönbözőbb hagyományokkal találkozhatunk a karácsonnyal kapcsolatban, ezek közül mutatjuk most be a legnépszerűbbeket és legérdekesebbeket!
BLOG


Eventrend G nyilatkozat

Minden idők legnehezebb időszakát éli a turizmus, a vendéglátás és a rendezvénypiac.

Holdfény, avagy a “ház” száraz tokaji bora

A tiszta égbolton megjelenő keskeny sarló-forma, a narancsosan izzó telehold a tengerparton, a felhőfoszlányok közé rejtőző ezüstös fény éppúgy megihlette Csontváryt, mint Debussyt vagy Beethovent. A csillagok, a Hold, a Nap fontos szerepet játszottak ősidők óta a parasztember életében, nem véletlen tehát, hogy a Villányi borvidéken találunk pl. Csillagvölgyet, míg Mádon, a Tokaji borvidék talán legfontosabb településén Holdvölgyet. Ezek emblematikus dűlők, s nevüket szinte mindig kölcsönzik borászatoknak is.

Hungarian Wedding Awards (Fotó: Kondella Misi Photography)

Ha az ember bulvársajtót olvas, igencsak megoszlanak a vélemények a házasságról. Az újságírás alap tézise: good new is no news (a jó hír nem hír)! Az olvasók ki vannak éhezve a negatív hírekre, a botrányos válásokra, a nagy megcsalásokra és megcsalatásokra, szétköltözésekre, de a szkeptikus véleményeket szociológiai vizsgálatok is alátámasztják. Az éremnek azonban van egy másik oldala is: főúri házasságkötéseket leszámítva talán soha korábban nem szerveztek a maiakhoz fogható esküvőket. Ezek szervezése szinte önálló szakmává vált.New York Café TripAdvisor