| Szerző: Akadémia Catering

Karácsonyi szokások a világ különböző országaiból

Ki hogyan ünnepli a karácsonyt a világban - érdekes hagyományok a világ különböző országaiból!

Mexikó

 

Mexikóban a fenyőfa helyett a mikulásvirág a legnépszerűbb növény, az ajándékokat pedig a háromkirályok hozzák a gyermekeknek. Nagyon népszerűek a betlehemek, habár általában a kis Jézust csak december 23-án helyezik a jászolba. Sok helyen a hagyományos szereplők mellett a mexikói hagyományokra utaló szereplők vagy tárgyak is vannak a betlehemben (pulykák, kaktuszok, kakasok). Már a karácsony előtti héten különböző fesztiválokat szerveznek, ahol a gyermekek a jellegzetes papirmaséból készült figurákkal játszanak, amelyeket megtöltenek édességekkel, majd addig ütögetik egy botta, amíg ki nem esnek belőle azok. 
BLOG


Eventrend G nyilatkozat

Minden idők legnehezebb időszakát éli a turizmus, a vendéglátás és a rendezvénypiac.

Holdfény, avagy a “ház” száraz tokaji bora

A tiszta égbolton megjelenő keskeny sarló-forma, a narancsosan izzó telehold a tengerparton, a felhőfoszlányok közé rejtőző ezüstös fény éppúgy megihlette Csontváryt, mint Debussyt vagy Beethovent. A csillagok, a Hold, a Nap fontos szerepet játszottak ősidők óta a parasztember életében, nem véletlen tehát, hogy a Villányi borvidéken találunk pl. Csillagvölgyet, míg Mádon, a Tokaji borvidék talán legfontosabb településén Holdvölgyet. Ezek emblematikus dűlők, s nevüket szinte mindig kölcsönzik borászatoknak is.

Hungarian Wedding Awards (Fotó: Kondella Misi Photography)

Ha az ember bulvársajtót olvas, igencsak megoszlanak a vélemények a házasságról. Az újságírás alap tézise: good new is no news (a jó hír nem hír)! Az olvasók ki vannak éhezve a negatív hírekre, a botrányos válásokra, a nagy megcsalásokra és megcsalatásokra, szétköltözésekre, de a szkeptikus véleményeket szociológiai vizsgálatok is alátámasztják. Az éremnek azonban van egy másik oldala is: főúri házasságkötéseket leszámítva talán soha korábban nem szerveztek a maiakhoz fogható esküvőket. Ezek szervezése szinte önálló szakmává vált.New York Café TripAdvisor