| Szerző: Akadémia Catering

Karácsonyi szokások a világ különböző országaiból

Ki hogyan ünnepli a karácsonyt a világban - érdekes hagyományok a világ különböző országaiból!

Ausztrália

 

Ausztráliában a karácsony merőben eltér az általunk megszokottól, hiszen éppen nyárra, a legmelegessb hónapokra esik ez az időszak. Ezért számunkra viccesnek tűnhet, de sokszor a hagyományos karácsonyi jelképeket kicsit nyárias formában találhatjuk meg: ne lepődjünk meg például, ha egy rövidnadrágot viselő, napszemüveges Mikulással találjuk magunkat szemben. Természetesen a karácsonyi menüt sem a kandalló mellett fogyasztják, sokkal inkább a tengerparton egy grillparti keretében. At általunk preferált nehéz és laktató karácsonyi fogások helyett ők inkább tengeri ételeket, salátákat és friss gyümölcsöt fogyasztanak a nyárias ünnepléseken.  A bevándorlók leszármazottai karácsonykor szívesen felelevenítik őseik szokásait, és ünnepi vacsoránál jellemzően mindenkinél az kerül az asztalra, ami egykor otthon.
BLOG


Eventrend G nyilatkozat

Minden idők legnehezebb időszakát éli a turizmus, a vendéglátás és a rendezvénypiac.

Holdfény, avagy a “ház” száraz tokaji bora

A tiszta égbolton megjelenő keskeny sarló-forma, a narancsosan izzó telehold a tengerparton, a felhőfoszlányok közé rejtőző ezüstös fény éppúgy megihlette Csontváryt, mint Debussyt vagy Beethovent. A csillagok, a Hold, a Nap fontos szerepet játszottak ősidők óta a parasztember életében, nem véletlen tehát, hogy a Villányi borvidéken találunk pl. Csillagvölgyet, míg Mádon, a Tokaji borvidék talán legfontosabb településén Holdvölgyet. Ezek emblematikus dűlők, s nevüket szinte mindig kölcsönzik borászatoknak is.

Hungarian Wedding Awards (Fotó: Kondella Misi Photography)

Ha az ember bulvársajtót olvas, igencsak megoszlanak a vélemények a házasságról. Az újságírás alap tézise: good new is no news (a jó hír nem hír)! Az olvasók ki vannak éhezve a negatív hírekre, a botrányos válásokra, a nagy megcsalásokra és megcsalatásokra, szétköltözésekre, de a szkeptikus véleményeket szociológiai vizsgálatok is alátámasztják. Az éremnek azonban van egy másik oldala is: főúri házasságkötéseket leszámítva talán soha korábban nem szerveztek a maiakhoz fogható esküvőket. Ezek szervezése szinte önálló szakmává vált.New York Café TripAdvisor