Blog

Esküvőszervezés lépésenként

Megtörtént végre, amire mindig is vágytál, és életed szerelme gyűrűt húzott az ujjadra? A kezdeti mámor után azonban szinte rögtön jönnek a kérdések, kételyek, problémák a szervezéssel kapcsolatban. Ez az útmutató végigkalauzol téged az egész esküvőszervezés folyamatán, az első lépéstől egészen az utolsóig.

Klasszikus elegancia

Az Akadémia Cateringnél mindig is fontos szempont volt a részletekben megjelenő elegancia, s a klasszikus stílusok képviselete rendezvényeinken. Természetesen, ahogy múlik az idő, egyre több és több modernizációs folyamat épül be a rendezvényszervezés szakterületébe is.   

Sánta Zoltán bor-és párlatszakértő

Miről is szól vajon egy borszakértő élete? Hogyan telnek a mindennapjai, s egyáltalán hogyan lesz valakiből bor-és párlatszakértő? Milyen iskola elvégzésére van szükség, s mennyi időbe telik a teljes képzés? Erről mesélt nekünk Sánta Zoltán, a borok és párlatok szakértője, akivel minden egyes rendezvényen öröm az együttműködés! 

Chefünk mesél az erdélyi karácsonyról

Chefünk erdélyi származású, ezért ő mesél a helyi karácsonyi hagyományokról és népszokásokról.

Az Akadémia Catering ünnepi receptje: Halászlé batyuval

Az Akadémia Klub séfjének új ünnepi receptje az Akadémia Cateringtől

Catering a kulisszák mögött

Catering filmünk bepillantást enged egy, a Magyar Nemzeti Galéria főépületében lebonyolított rendezvényünk színfalai mögé – a bepakolástól egészen a vendégérkezésig.

15 éve az élvonalban!

Nagy örömünkre szolgál, hogy immár 15 éve állhatunk kedves partnereink rendelkezésére. Így a 2015-ös év ünnepléssel telik számunkra, amit Önnel is megosztunk. A jövő évre kedvezményekben és akcióban gazdag időszak elé nézünk. 

Catering kulisszák mögött

Mindig is kíváncsi volt, hogyan készül egy konyhastáb a kitelepülős rendezvényekre? Az Akadémia Catering most elkalauzolja Önt a színfalak mögé.


3/4

címkék:






BLOG


Eventrend G nyilatkozat

Minden idők legnehezebb időszakát éli a turizmus, a vendéglátás és a rendezvénypiac.

Holdfény, avagy a “ház” száraz tokaji bora

A tiszta égbolton megjelenő keskeny sarló-forma, a narancsosan izzó telehold a tengerparton, a felhőfoszlányok közé rejtőző ezüstös fény éppúgy megihlette Csontváryt, mint Debussyt vagy Beethovent. A csillagok, a Hold, a Nap fontos szerepet játszottak ősidők óta a parasztember életében, nem véletlen tehát, hogy a Villányi borvidéken találunk pl. Csillagvölgyet, míg Mádon, a Tokaji borvidék talán legfontosabb településén Holdvölgyet. Ezek emblematikus dűlők, s nevüket szinte mindig kölcsönzik borászatoknak is.

Hungarian Wedding Awards (Fotó: Kondella Misi Photography)

Ha az ember bulvársajtót olvas, igencsak megoszlanak a vélemények a házasságról. Az újságírás alap tézise: good new is no news (a jó hír nem hír)! Az olvasók ki vannak éhezve a negatív hírekre, a botrányos válásokra, a nagy megcsalásokra és megcsalatásokra, szétköltözésekre, de a szkeptikus véleményeket szociológiai vizsgálatok is alátámasztják. Az éremnek azonban van egy másik oldala is: főúri házasságkötéseket leszámítva talán soha korábban nem szerveztek a maiakhoz fogható esküvőket. Ezek szervezése szinte önálló szakmává vált.



New York Café TripAdvisor