| Szerző: Akadémia Catering

Sikeres konferencia szervezése

Így lehet sikeres konferenciák szervezni - 10 remek tipp!

A költségvetés kialakítása

A legjobb dolgok általában sok pénzbe kerülnek. Ez a rendezvények világában sincs másképp. Ne azt tartsa szem előtt, hogy minél kisebb költségvetésből hozza össze a rendezvényt, hanem az adott keretből a legjobb minőséget biztosítsa a résztvevők számára. Gondoljon bele,hogy mitől éreznék jól magukat a vendégek, és igyekezzen mindent megtenni ennek érdekében, még ha ez egy kicsit magasabb költségvetést is igényel.

 

Megfelelő létszám

Egy konferencia nem attól lesz sikeres, ha minél többen részt vesznek a szervezésben. Sokan abba a hibába esnek, hogy azt gondolják, minden részfeladatra szükséges egy külön ember. Ez az esetek többségében csak káoszhoz, és csúszásokhoz vezet, ezért inkább törekedjen arra, hogy minimális legyen azok száma, akik kézben tartják a feladatokat – ha rendezvényszervező cég segítségét veszi igénybe, ezen bizonyára nem kell aggódnia.

 

Hatékony kommunikáció

A legtöbb rendezvény esetében a résztvevők különböző országokból származnak, ez pedig hatványozottan igaz a konferenciák esetében. Éppen ezért fontos figyelembe venni, hogy hogyan tudjuk biztosítani a gördülékeny kommunikációt. Ennek érdekében előre térképezzük fel a résztvevők nemzetiségét, és ennek megfelelően keressünk tolmácsokat a konferencia időtartalmára.
BLOG


Eventrend G nyilatkozat

Minden idők legnehezebb időszakát éli a turizmus, a vendéglátás és a rendezvénypiac.

Holdfény, avagy a “ház” száraz tokaji bora

A tiszta égbolton megjelenő keskeny sarló-forma, a narancsosan izzó telehold a tengerparton, a felhőfoszlányok közé rejtőző ezüstös fény éppúgy megihlette Csontváryt, mint Debussyt vagy Beethovent. A csillagok, a Hold, a Nap fontos szerepet játszottak ősidők óta a parasztember életében, nem véletlen tehát, hogy a Villányi borvidéken találunk pl. Csillagvölgyet, míg Mádon, a Tokaji borvidék talán legfontosabb településén Holdvölgyet. Ezek emblematikus dűlők, s nevüket szinte mindig kölcsönzik borászatoknak is.

Hungarian Wedding Awards (Fotó: Kondella Misi Photography)

Ha az ember bulvársajtót olvas, igencsak megoszlanak a vélemények a házasságról. Az újságírás alap tézise: good new is no news (a jó hír nem hír)! Az olvasók ki vannak éhezve a negatív hírekre, a botrányos válásokra, a nagy megcsalásokra és megcsalatásokra, szétköltözésekre, de a szkeptikus véleményeket szociológiai vizsgálatok is alátámasztják. Az éremnek azonban van egy másik oldala is: főúri házasságkötéseket leszámítva talán soha korábban nem szerveztek a maiakhoz fogható esküvőket. Ezek szervezése szinte önálló szakmává vált.New York Café TripAdvisor